Польща запустила в експлуатацію 24-кілометрову ділянку швидкісної автомагістралі S61 Сувалки-Будзиско (польсько-литовський кордон). 

Про це пише ЦТС з посиланням на Логіст.Today.

Проект реалізовано у рамках міжнародного транспортного маршруту Via Baltica.

У рамках будівництва відрізка Сувалки-Будзіско збудовано швидкісну автомагістраль з двостороннім рухом протяжністю 24,2 км.

Покриття нової дороги було виконане із цементобетону та адаптовано до навантаження 11,5 тонн на вісь.

На відкритому для руху ділянці було побудовано дві розв'язки: Сувалки Північ та Шиплішки, а також дві пари зон обслуговування: Зубрін Схід та Захід та Будзиско Схід та Захід.

На новому маршруті збудовано 34 інженерні споруди: мости, віадуки, естакади та переходи для тварин. Було реконструйовано повітові та воєводські дороги, що перетинали швидкісну автомагістраль. На додаток до основних доріг у рамках інвестицій була побудована мережа під'їзних доріг, що обслуговують прилеглі території.

"Польська ділянка міжнародного транспортного маршруту, що з'єднує нашу країну з країнами Балтії, вже підведена до польсько-литовського кордону у Будзіско. Via Baltica, оскільки її частиною є швидкісна автомагістраль S61 Сувалки – Будзіско, є прикладом рішучості нинішнього уряду, а також доброї співпраці з нашими сусідами. Литва також заявила, що Via Baltica має особливе значення для економічного розвитку нашого регіону Європи, та активно працює над реалізацією своєї ділянки цього маршруту", - зазначив міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик.

Завдяки введенню в експлуатацію ділянки S61 Сувалки-Будзиско водії тепер можуть користуватися майже 70-кілометровою ділянкою цієї дороги від перехрестя Калинового до кордону з Литвою. Також доступна інша, більш ніж 65-кілометрова ділянка маршруту Via Baltica між перехрестями Кольно та Елк Південь.

З 2021 року водії також можуть використовувати 17-кілометрову ділянку траси S61 Снядово-Ломжа. Швидкісна автомагістраль S61 значно покращує транзит та безпеку, відокремлюючи транзитний трафік від місцевого.

Fklm8HEWQAEo-xX