Компанія Hamburger Hochbahn (HHA) - оператор метрополітену та автобусних маршрутів Гамбурга - відкрила тендер на постачання поїздів метро нового покоління. Тверде замовлення охоплює 46 метропоїздів, у довгостроковій перспективі обсяг постачання може зрости до 370 одиниць.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Потяги потрібні у двох модифікаціях. Поїзди серії DT6-F з кабіною керування необхідні для роботи на існуючих лініях мережі та заміни поїздів серії DT4, що експлуатуються. Поїзди DT6-A без кабіни керування призначаються для автоматизованої лінії U5, будівництво якої розпочали в жовтні 2022 року.

Початок поставок нового рухомого складу очікується в 2027 році.

Загалом метрополітен Гамбурга може отримати 250 поїздів DT6-F і 120-DT6.

Чотирьохвагонні поїзди DT6 довжиною 40 м з наскрізним проходом за складом передбачається експлуатувати за системою багатьох одиниць сумарною довжиною 80 або 120 м. В екстер'єрі нових поїздів будуть використовуватися традиційні кольори - червоний та срібний, але ширина вагонів збільшиться на 10 см.

Розглядаючи пропозиції, HHA оцінюватиме не лише техніко-економічні показники, а й критерії маси, енергоспоживання, склад ланцюжків поставок.

Оператор особливо виділив вимогу щодо придатності до вторинної переробки не менше 94% використаних у рухомому складі матеріалів.