Міністерство торгівлі США на 180 днів продовжило дію експортних обмежень щодо російських авіакомпаній "Аерофлот", "ЮТейр" та "Азур ейр". Відповідні постанови щодо кожної з перерахованих компаній надійшли в четвер до електронної бази Федерального реєстру.

Про це пише ЦТС з посиланням на Reuters.

Надалі дія обмежень також може бути продовжена.

Обмеження щодо компаній "Аерофлот", "ЮТейр" та "Азур ейр" було запроваджено владою США на початку квітня. У вересні Бюро промисловості та безпеки (входить до структури Мінторгу) вимагало продовжити дію рестрикцій. 

"Запит на продовження ґрунтується на фактах, що лежать в основі початкової постанови, а також на отриманих під час розслідування свідченнях, що вказують на кричуще ігнорування заходів експортного контролю США, а також постанови", - йдеться в постанові.

Зокрема, як заявляють у Вашингтоні, три російські авіаперевізники продовжили експлуатацію для здійснення низки рейсів кількох повітряних суден, що підпадають під дію введених у лютому заходів експортного контролю США, без отримання необхідних ліцензій від американської сторони.

Обмеження позбавляють авіакомпанії прав брати участь у угодах, які підпадають під дію американських норм експортного регулювання, включаючи експорт та реекспорт із США програмного забезпечення та технологій.