Австрійський вантажний оператор ÖBB Rail Cargo Group оголосив про призначення нових маршрутів поїздів TransFER у сполученні з Туреччиною через зростаючий попит.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Новий маршрут проходить від німецького Гінген-на-Бренці в землі Баден-Вюртемберг до турецького міста Черкезкей, ​​розташованого приблизно за 80 км на захід від Стамбула, і таким чином пов'язує економічні зони в Західній Європі з країнами на півдні та південному сході Європейського континенту.

З серпня 2022 року поїзди TransFER почнуть щотижня здійснювати дві пари рейсів за маршрутом Гінген - Ульм - Пассау - Відень - Хедьєшхалом - Куртичі - Джурджу - Русе - Свіленград - Капікуле - Черкезкою. 

Доставка вантажів ще за одним новим маршрутом, від Братислави до Стамбула, займе приблизно 5 діб. Час у дорозі складе приблизно 7 діб.

Поїзд вирушатиме до Стамбула і назад раз на тиждень. І двічі на тиждень через тунель Мармарай під протокою Босфор курсуватимуть поїзди між Братиславою та станцією Кесекою в азіатській частині Туреччини.

Ці два маршрути замінять сполучення між угорським Шопроном та Стамбулом. Крім того, з двох до трьох на тиждень збільшиться кількість рейсів між румунським містом Куртичі та Стамбулом.