Віце-прем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков та Директор проекту Агентства USAID "Економічна підтримка України" (USAID ERA) Тімоті Мадіган підписали Меморандум про співпрацю. Він передбачає участь USAID ERA у проектах зі збільшення експортного потенціалу України, зокрема через розвиток інфраструктури експортної логістики.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Також американські партнери нададуть підтримку Україні у відбудові критичної інфраструктури окремих громад.

"Вихід рф із зернової ініціативи та спроби встановити торговельну блокаду в Чорному морі змушують Україну та міжнародну спільноту шукати нові логістичні рішення для українського експорту. Співпраця з USAID дозволить нам прискорити ряд проектів з розвитку логістики на наших західних кордонах та на Дунаї. Час тут ключовий, адже від того, наскільки швидко і вдало ми зможемо амортизувати шкоду від блокування росією українських портів, залежить, наскільки гострою буде світова продовольча криза", - зазначив  Олександр Кубраков.

Передбачається, що USAID ERA також сприятиме залученню додаткового фінансування міжнародних фінансових організацій на проекти відновлення та розвитку логістики. 

Також в рамках зустрічі Меморандум про співпрацю з проектом USAID ERA уклали Адміністрація морських портів України та Ренійський морський торговельний порт. 

Сполучені Штати підтримають проекти, які збільшують український експорт, у тому числі ті, які направлені на забезпечення морських портів України обслуговуючим флотом, обладнанням та інфраструктурою, необхідною для збільшення вантажоперевалки в українських портах. 

Особливий акцент буде зроблено на збільшенні експортного потенціалу Дунайських портів, зокрема порту Рені.