"Лемтранс", найбільший приватний вагонний оператор України, придбав та передав українським захисникам потужний квадрокоптер DJI Matrice 30T Drone Worry-Free Plus Combo.

Як розповіли в компанії, ця модель дуже маневрена. Квадрокоптер оснащений потужними подвійними камерами, зокрема високоякісним 4/3 CMOS-сенсором і радіометричним тепловізійним сенсором. Вартість такого обладнання становить понад 400 тис. грн.

"Ворог продовжує щодня руйнувати нашу інфраструктуру та зазіхати на життя українців. Тому підтримка ЗСУ та логістична підтримка країни - одні з основних пріоритетів для нас. Цього разу ми передали квадрокоптер, який, я впевнений, допоможе захисникам проводити розвідку та своєчасно виявляти ворожі позиції", - прокоментував гендиректор "Лемтранс" Володимир Мезенцев.

Раніше повідомлялося, що "Лемтранс" передавав польові пічки українським захисникам, а також автотранспорт.

"Наша підтримка полягала також у сплаті логістичного тарифу для доставляння гуманітарного вантажу залізницею з Європи для мирного населення України. На сьогодні із використанням залізничного коридору Railway Helps Ukraine в Україну було доставлено понад 2700 тонн гуманітарної допомоги. Доставляли медикаменти, продукти, засоби гігієни, обладнання. Допомогу отримували Харківська, Київська, Запорізька, Дніпропетровська та Луганська області", - відзначили в компанії.