Виробник високошвидкісних поромів-катамаранів Incat до 2025 року має намір поставити найбільший у світі електричний пасажирський пором на акумуляторах аргентинському оператору Buquebus.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Пором довжиною 130 м і шириною 32 м має обслуговувати порти на Ріо-Плато - між Аргентиною та Уругваєм.

Первісний проект передбачав два алюмінієві корпуси, з'єднані перехідною секцією, пасажиромісткість 2100 осіб (включаючи екіпаж) та достатньо місця для 226 автомобілів. Його чотири двопаливні двигуни працюватимуть на ЗПГ, а його максимальна швидкість, як очікується, становитиме близько 37,5 вузлів. Але тепер Buquebus попросив Incat вивчити можливість заміни силової установки на ЗПГ батареями та електродвигунами.

Новий пором буде включати багатопаливні генератори в якості тимчасової міри до тих пір, поки не будуть впроваджені рішення для зарядки на березі, після чого модулі паливного контейнера/генератора будуть видалені, і судно буде працювати тільки на електриці. По лівому та правому борту будуть встановлені висувні зарядні кабелі, які, як очікується, підтримуватимуть швидку зарядку протягом 30-40 хвилин.

Повідомляється, що батареї та двигуни знаходяться у розробці у постачальників Incat, і, якщо все піде за планом, Buquebus може очікувати на поставку найбільшого у світі легкого порома з нульовим рівнем викидів у 2025 році.

Австралійський суднобудівник Incat відомий будівництвом швидкісних легких суден типу катамаран. Головний офіс і верфь Incat знаходяться в затоці Принца Уельського в Дервент-Парк поряд з Хобартом, Тасманія (Австралія).

Суднобудівний комплекс включає криті виробничі приміщення площею понад 70 тис. кв. м з двома сухими доками, здатними вмістити до шести суден, що будуються. Завод здатний будувати вантажопасажирські швидкохідні пороми, невеликі пасажирські пороми, військові судна, пороми класу K, судна забезпечення бурових установок, плавучі понтони-причали, а також супер-яхти класу люкс.

Снимок экрана 2023-01-19 162952

Снимок экрана 2023-01-19 163012