Порт Балтімора направить надані Федеральною залізничною адміністрацією 15,6 млн доларів на розвиток залізничної інфраструктури на контейнерному терміналі, пише ЦТС.

Кошти отримані у рамках програми Consolidated Rail and Infrastructure Safety Improvements (CRISI).

Передбачається будівництво чотирьох залізничних колій загальною протяжністю близько 5,4 км та двох підкранових балок на терміналі Seagirt Marine.

Ці покращення дозволять задовольнити зростаючий попит на перевезення контейнерів у два яруси. Кошти також підуть на заміну обладнання на дизельному паливі на аналоги, що працюють за рахунок електроенергії.

З наданих FRA коштів 6,7 млн ​​доларів призначено компанії Ports America Chesapeake, яка на основі державно-приватного партнерства з Адміністрацією портів штату Меріленд здійснює свою діяльність на терміналі Seagirt.

Надання фінансової підтримки з боку FRA було присвячено проведенню робіт з реконструкції збудованого 127 років тому тунелю Ховард-стріт у Балтіморі. Основна їхня мета - збільшення габариту тунелю для того, щоб пропускати по ньому поїзди з навантаженними в два яруси контейнерами і забезпечити безшовні перевезення між штатами Мен і Флорида.

Роботи за проектом вартістю понад 200 млн доларів планується завершити у 2025 році.

Проект також включає роботи зі збільшення габариту ще у 21 вузькому місці на маршруті між Балтімором та Філадельфією, що дозволить збільшити переробну потужність порту додатково на 160 тис. контейнерів на рік.