В Києві 13 червня відбудеться круглий стіл на тему "Електричний громадський транспорт в контексті післявоєнного відновлення України".

Організаторами заходу виступають Центр транспортних стратегій та громадська організація Vision Zero.

Метою зустрічі є обговорення та висвітлення цілей і пропозицій державної політики України у галузі пасажирських перевезень, громадського транспорту, електромобільності та відповідних галузей промисловості. Зокрема, учасники говоритимуть про осучаснення інфраструктури громадського електротранспорту, шляхи забезпечення сталого зростання зелених секторів економіки з високою доданою вартістю (виробництво трамваїв, електробусів, тролейбусів, підстанцій, обладнання, спецчастин), створення ринкових стимулів для входу на ринок України компаній з ЄС із розміщенням виробничих та сервісних підрозділів в нашій країні.

До участі в круглому столі запрошені народні депутати, представники міністерств, очільники та менеджмент провідних вітчизняних підприємств, що виготовляють трамваї, тролейбуси, автобуси та залізничний рухомий склад, громадські активісти.

Серед тем для обговорення:

- Модернізація громадського транспорту як пріоритет Програми відновлення України;

- Законодавча база та джерела фінансування програм оновлення громадського транспорту в Україні;

- Державні та міжнародні програми співфінансування капітальних інвестицій в міський електротранспорт;

- Економічний ефект розвитку кластерів по виробництву електричного громадського транспорту і залучення підприємств України до виробничих ланцюгів;

- "Блокери" на рівні держави, які варто зняти для можливостей розвитку електротранспорту в містах України.

Передбачається гібридний формат заходу - офлайн та відеотрансляція.

Круглий стіл розпочнеться о 14:00. Він пройде за адресою Creative State of Arsenal A-Station, вул. Князів Острозьких 8, корпус 12. В приміщенні наявне укриття на випадок загрози.

Обов’язкова попередня реєстрація.

Контактна особа з питань реєстрації та організації заходу Ірина Васильченко: +38 050 983 30 43, [email protected].