У Чернівецькій області між Глиницею та Дубівцями дорожники зводять 120-метровий тимчасовий міст через гірську річку Прут на дорозі Т-26-07 Кіцмань-Сторожинець-Глибока-Опришени з під’їздом до станції "Вадул-Сірет".  

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

Завдяки переданим Україні конструкціям від Норвегії буде покращено проїзд транспортним коридором до кордону з Румунією та забезпечено сполучення між населеними пунктами Глиниця та Дубівці. 

На даний момент мостобудівники влаштовують опори тимчасової переправи.

"Одна опора складається з декількох металевих труб. За допомогою потужного гідравлічного віброзанурювача вже занурили 12 труб на глибину 5 метрів від середнього рівня води. Проте для занурення труб до проекної відмітки на більшу глибину, підрядник задіяв бурову техніку на об'єкті", - йдеться в повідомленні.

Паралельно ведуться роботи з насипу підходів до тимчасової споруди. Після того, як "норвезький" міст насунуть на готові опори - влаштують перехідні плити, під’їзні шляхи заасфальтують та з’єднають з існуючою дорогою. 

Найближчим часом на об’єкт прибудуть 4 мостові комплекти легкозбірної прогонової будови типу acrow/bailey. З них буде скомбіновано міст, яким зможуть рухатися не лише легкові авто, але й вантажівки.

Ширина проїзної частини складатиме 4 метри. Рух у реверсивному режимі регулюватимуть світлофори.  

Основний міст через річку Прут на дорозі Т-26-07 демонтували наприкінці 2021 року, оскільки він знаходився в непрацездатному стані та міг у будь-який момент обвалитися.

"Звести нову переправу завадила війна в Україні. Тому вирішили влаштувати тимчасову конструкцію, щоб відновити рух на стратегічно важливому автошляху, поки коригується проєктно-кошторисна документація з капітального ремонту основної споруди", - додали в Агентстві.