Компанія Siemens Mobility та італійський державний оператор FS Italiane спільно з компанією TX Logistik, що входить до групи Mercitalia - дочірнє підприємство FS Italiane, у рамках Міжнародної виставки Transport Logistic, що проходила в Мюнхені з 9 по 12 травня, підписали контракт на поставку 40 електровозів сімейства Vectron.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Контракт передбачає повне сервісне обслуговування поставлених локомотивів протягом 15 років і як опція - можливість продовження послуги.

Крім того, замовник може додатково придбати ще 25 електровозів.

Будуватимуть локомотиви, які передбачається використовувати для керування вантажними поїздами в коридорі Рейн-Альпи, будуть на заводі компанії Siemens Mobility в Мюнхен-Аллаху.

Сумарна вартість контракту - приблизно 300 млн євро.

Локомотиви з максимальною швидкістю 160 км/год розраховані працювати на лініях, обладнаних європейською системою управління рухом поїздів ETCS, і навіть національними системами управління рухом, які у Німеччині, Австрії, Швейцарії, Нідерландах та Італії.

Їх обслуговування здійснюватимуть підприємства мережі Railcover, розташовані вздовж коридору Рейн-Альпи.

Використання цифрових сервісів на основі пакету додатків Railigent X, що є частиною відкритої бізнес-платформи Siemens Xcelerator, дозволить проводити технічне обслуговування локомотивів на основі прогнозування стану, щоб забезпечити їх оптимальну надійність та експлуатаційну готовність.