У квітні 2023 року перевезення залізницею України чорних металів на експорт продемонстрували рекордне зростання з початку повномасштабного вторгнення рф. Про це йшлося під час засідання Експортного офісу при АТ "Укрзалізниця".

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

Як розповів заступник директора департаменту комерційної роботи товариства Валерій Ткачов, у квітні на експорт залізницею перевезено 414 тис. тонн чорних металів, що більше за показник березня на 16% та є найвищим за весь період повномасштабного вторгнення рф.

У загальній структурі експортних перевезень частка цього вантажу становить 8%.

Водночас 43% загального експорту припадає на зернові. Щоправда, через блокування роботи зернового коридору країною-агресоркою та введенням обмежень країнами ЄС на імпорт збіжжя з України його обсяг порівняно із березнем суттєво зменшився. Загалом на експорт перевезли 2 млн 126 тис. тонн.

Із них 1 млн 608 тис. тонн - у напрямку портів, а 518 тис. тонн - через західні прикордонні переходи.

Трохи скоротилися і перевезення руди - до 1 млн 665 тис. тонн (-4% порівняно із березнем). Цей вантаж лишається на другому місці в загальній структурі перевезень (34%).

Загалом у квітні на експорт залізницею було перевезено 4 млн 903 тис. тонн вантажів. Це на 384 тис. тонн менше, ніж у березні.