Комісія з торгівлі Південної Кореї (KFTC) схвалила заявку Hanwha Group про придбання контрольного пакету акцій компанії Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME).

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Згідно з умовою угоди, дочірні компанії Hanwha Group придбають у найбільшого акціонера DSME, державного банку Korea Development Bank (KDB), 49,3% акцій за суму 1,49 млрд доларів.

Видача схвалення була останнім етапом у процесі поглинання. Раніше було отримано офіційні дозволи від антимонопольних органів різних країн, включаючи Євросоюз, Японію, Китай, Сінгапур та Велику Британію.

При цьому у виданому KFTC схваленні є пункт, який встановлює, що DSME буде зайнята у будівництві військово-морських кораблів та виробництві відповідного обладнання та технологій.

2022 року південнокорейська промислова група Hyundai Heavy Industries (HHI) не змогла здійснити купівлю активу за 1,8 млрд доларів після відмови Єврокомісії схвалити угоду через побоювання домінуючого положення HHI на суднобудівному ринку.

За інформацією південнокорейських ЗМІ, DSME буде перейменована на Hanwha Ocean, проте офіційно це відбудеться лише після того, як угоду буде закрито.