Залізничну ділянку Кишинів-Унгени завдовжки 107 км у Молдові модернізують за фінансової підтримки французького уряду та європейських фондів.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Французька сторона надасть кредит у розмірі 75,77 млн євро на додаток до кредиту 33 млн євро та гранту 30 млн євро, які надійдуть від Єврокомісії, Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) у рамках так званої ініціативи Solidarity Lanes.

Відповідний протокол із французькою стороною молдавська влада має намір оформити не пізніше вересня 2023 року.

Ділянка є частиною лінії Велчинець-Бєльці-Унгени-Кишинів-Каїнари, що проходить територією Молдови, протяжністю 446 км. Проект її реконструкції включає проведення колійних робіт та заміну системи сигналізації.

Протяжність мережі магістральних ліній Молдови становить 1087 км, ще 668 км - другорядні лінії. У Міністерстві інфраструктури та регіонального розвитку Республіки Молдова вважають ділянку від Кишинева до станції Унгени на кордоні з Румунією стратегічно важливою з погляду економічного розвитку держави, оскільки вона пов'язує країну з європейською мережею залізниць.