Італійська Grimaldi придбала 67% статутного капіталу компанії IPA S.A. - адміністрації грецького порту Ігумениця. Загальна вартість операції з купівлі контрольного пакета акцій становить 90,73 млн доларів. 

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Перед підписанням угоду схвалила Рахункова палата Греції.

Угода підписана між Фондом розвитку активів Грецької Республіки (HRADF) та спільним підприємством, заснованим Grimaldi Euromed S.p.A., Minoan Lines S.A. та Investment Construction Commercial аnd Industrial S.A. (EKEV S.A.).

Концесійна угода між урядом Греції та IPA S.A. має бути ратифікована грецьким парламентом.

HRADF відповідає за здійснення програми приватизації портів та інших державних активів у Греції та є членом Національного фонду Греції (Growthfund).

Угода про купівлю акцій стала черговим етапом у програмі приватизації активів, які перебувають під управлінням HRADF. Сторони висловлюють впевненість, що це позитивно позначиться на розвитку порту Ігумениця та всього регіону Греції.

У рамках великомасштабної приватизації портового господарства Греції іноземні інвестори вже придбали порти Пірей та Салоніки. Наразі Пірей контролюється китайською групою COSCO, а порт Салоніки був куплений інвестиційним консорціумом, до якого входили Deutsche Invest Equity Partners GmbH і Terminal Link SAS.

Також повідомлялося, що влада Греції також має намір продати інвесторам порти Александруполіс та Ігумениця. Однак у листопаді минулого року стало відомо, що тендер на приватизацію порту Олександруполіс буде скасовано "через його підвищену геостратегічну важливість".

Група судноплавних компаній Grimaldi Group з головним офісом у Неаполі (Італія) належить сімейству Гримальді і на сьогоднішній день є одним із найбільших міжнародних судновласників та операторів Ro-Ro судів. Лінійна судноплавна компанія спеціалізується на морському транспортуванні негабаритних вантажів, колісної техніки та контейнерів.