Компанія перевізник чеського міста Брно - Dopravní podnik hlavního města Brna - залучила додаткові зовнішні кошти, які дозволять придбати 15 трамваїв ForCity Smart 45T від Škoda. Загалом до кінця 2025 року в місті буде 20 транспортних засобів цього типу.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

У лютому 2021 року DPMB підписав рамковий контракт зі Škoda на поставку 40 нових трамваїв ForCity Smart 34. Перші п'ять трамваїв мали поставити протягом п'яти років. Ще 35 транспортних засобів - якщо Брно вирішить скористатися цією опцією - мають бути поставлені до 2026 року. 

Зараз перевізник оголосив про збільшення замовлення ще на 15 трамваїв ForCity Smart 45T.

Реалізація опції стала можлива завдяки субсидії ЄС у розмірі 630 млн чеських крон, яка покриє 70% витрат на закупівлю. Опціон буде реалізовано трьома траншами по п’ять трамваїв.

Зараз у Брно курсують два трамваї ForCity Smart 45T. До кінця квітня надійдуть останні три транспортні засоби з основного замовлення.

Довжина повністю низькопідлогового двостороннього трамвая становить 31 м, ширина - 2,5 м. Вагон вміщує 233 особи (при нормі 5 осіб на м2), у тому числі 64 сидячих.

Нагадаємо, на виставці InnoTrans-2022 у вересні Skoda представила трамвай Skoda ForCity Smart 36T колії 1000 ммТрамвай був побудований на замовлення транспортної адміністрації RNV регіону Рейн-Неккар у Німеччині для мережі, що охоплює міста Мангейм, Людвігсхафен та Ґудвігсхафен

Трамвай створений з використанням розробленої Skoda конструктивної платформи, на основі якої компанія випускає трамваї для кількох міст Європи, що розрізняються по довжині кузова, ширині колії, числу секцій та візків та ряду інших параметрів.