Державна рада (вищий адміністративний суд Франції) рекомендувала уряду країни ввести заборону на рибальство в частинах Атлантики, зокрема, в Біскайській затоці, щоб захистити дельфінів, які гинуть, заплутавшись в промислових рибальських сітях.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Рішення було прийнято через кілька днів після того, як звіти океанографічної обсерваторії на заході Франції показали, що щонайменше 910 дельфінів викинуло на Атлантичне узбережжя Франції з початку зими.

Лише за тиждень на узбережжі було виявлено понад 400 ссавців, що є "безпрецедентною кількістю", за даними обсерваторії. Більшість знайдених дельфінів мали травми, отриманы від потрапляння в рибальські снасті, або рани від човнових двигунів. Кілька екологічних неурядових організацій подали скаргу на уряд Франції, звинувативши його в тому, що він нічого не робить щодо загибелі дельфінів, яким загрожує зникнення в Біскайській затоці.

В березні дельфіни зазвичай наближаються до узбережжя в пошуках їжі і частіше контактують з рибальськими суднами.

Французький уряд дотепер утримувався від повної заборони на вилов риби, натомість обираючи заходи для пом’якшення впливу на дельфінів, такі як встановлення бортових камер або гучного звукового обладнання для відлякування дельфінів.

Однак у понеділок, 20 березня, Державна рада постановила, що "акустичні відлякуючі" інструменти на рибальських човнах не гарантують достатнього природоохоронного статусу для дельфінів і морських свиней, і що обидва види знаходяться під загрозою зникнення "принаймні в регіональному масштабі".

Суд дав уряду шість місяців на встановлення зон, заборонених для вилову риби.