Міжнародна морська організація (IMO), Міністерство клімату та навколишнього середовища Норвегії та морська та портова адміністрація Сінгапуру (MPA) підписали Меморандум про взаєморозуміння для здійснення технічного співробітництва та надання допомоги країнам, що розвиваються, щодо скорочення викидів від суден і портів.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Сторони обмінюватимуться досвідом, знаннями та передовою практикою в рамках ініціативи NextGen Connect та проекту GreenVoyage-2050.

Проект GreenVoyage-2050 був заснований ІМО в травні 2019 року. Фінансування проекту надав уряд Норвегії. Ініціатива спрямована на підтримку країн, що розвиваються, включаючи малі острівні держави, в їх зусиллях щодо реалізації початкової стратегії ІМО зі скорочення викидів парникових газів (ПГ).

У квітні 2022 року ІМО та MPA запустили спільну програму NextGen Connect. Її мета - об'єднання зусиль секторів промисловості, наукових установ та міжнародних дослідницьких центрів для розробки комплексних рішень щодо декарбонізації судноплавства та проведення випробувань на судноплавних маршрутах.

IMO є спеціалізованою установою ООН, утвореною 6 березня 1948 року у Женеві. Її головним завданням є забезпечення безпеки та надійності судноплавства, а також запобігання забруднення морського середовища судами.

Морська та портова адміністрація порту Сінгапур (MPA) була сформована 2 лютого 1996 року. Завданням MPA є розвиток портового господарства Сінгапуру та перетворення його на лідируючий міжнародний портовий та морський центр, а також забезпечення стратегічних морських інтересів країни. У 2022 році порт Сінгапуру був одним із найбільш завантажених перевалочних центрів у світі з контейнерообігом 37,3 млн TEU.

Міністерство клімату та навколишнього середовища Норвегії було створено у 1972 році з метою забезпечення комплексної державної кліматичної та екологічної політики уряду.