Державний комітет з транспорту в парламенті Швейцарії схвалив підготовку до будівництва тунелю через перевал Грімзель. Цей об'єкт має стати третім за довжиною тунелем у країні. Він з’єднає муніципалітет Іннерткірхен у кантоні Берн зі станцією Обервальд у кантоні Валіс.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Комітет з транспорту та телекомунікацій швейцарського парламенту оголосив, що закликає Федеральну раду подати пропозицію щодо фінансових зобов’язань для проектування багатоцільового тунелю. Це має відбутися цього року.

Тунель буде унікальним, оскільки, крім транспортних функцій, по ньому будуть проходити високовольтні лінії електропередач.

На додаток до кращого залізничного сполучення, новий тунель  довжиною 21,72 км призначений для вирішення проблеми старіння стовпів електропередач над перевалом Грімзель. Кабелі планують прокласти під землею - у меншому тунелі біля залізничного. Менший об’єкт також функціонуватиме як тунель безпеки. Він міститиме систему для проведення чотирьох ліній електропередач - по три кабелі.

2023031801504413ContentProjektGuttannen1large

У тунелі поїзди піднімуться з 6% ухилом. Уздовж маршруту на глибині близько 30 метрів будуть розташовані станції Guttannen і Handeck. Після станції Handeck тунель завершиться на висоті 1400 метрів над рівнем моря.

Завдяки тунелю муніципалітет Гуттаннен отримає цілорічне залізничне сполучення, яке буде захищене від зимових умов і природних небезпек.