Російські окупанти, як і в попередні місяці, продовжують вивозити з України награбоване зерно.

Як пише ЦТС з посиланням на зведення Генерального штабу Збройних Сил України від 16 березня 2023 року, зокрема, такі дії фіксуються в Бердянському порту.

"В місті Бердянськ Запорізької області, з акваторії морського порту, відзначено транспортування ворожими буксирами російської самохідної баржі, яка завантажена пшеницею", - інформує Генштаб ЗСУ.

Нагадаємо, що в червні 2022 року російські окупанти відправили з порту Бердянськ перше судно після захоплення міста. На його борт було завантажено 7 тис. зерна, вкраденого загарбниками в Україні.

Також в Бердянську росіяни привласнили припортовий елеватор підприємства "Нова Хортиця", завантажувальний комплекс компанії "Аскет Шиппінг", елеватори підприємств "Кернел", "Оптімус" та інших зернотрейдерів.

Крім того відомо, що російські окупанти вивозили крадене українське зерно через порт Севастополя.

Порт тимчасово окупованого Маріуполя росія з літа минулого року використовує для вивезення краденого українського металопрокату та руди.

Продажем вкраденої української руди займаються структури, дотичні до ФСБ рф, під патронатом яких відбувається розграбування українських надр.