У Польщі викрито шпигунську мережу, яка працювала на росію і встановлювала приховані камери для спостереження за важливими трасами та залізничними вузлами.

Про це пише ЦТС з посиланням на Nakolei.

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі затримали шістьох іноземців "з-за східного кордону", які працювали на замовлення російських спецслужб.

Агенти ABW затримали цих людей у зв'язку з виявленням прихованих камер на важливих трасах і залізничних вузлах, які фіксували рух на коліях і передавали зображення в мережу. Зазначається, що таких пристроїв розміщено десятки.

Йдеться про ділянки залізничних шляхів у Підкарпатському воєводстві - в тому числі в районі аеропорту в Ясьонці поблизу Жешува. Це головний пункт перевалки західної зброї та боєприпасів для України. Крім того, камери мали розмістити в інших частинах Польщі.

Наразі співробітники служб і поліції приведені в стан підвищеної готовності. Наряди приділяють особливу увагу охороні стратегічно важливих залізничних шляхів у Польщі, а також посилено захист ключових об'єктів критичної інфраструктури.