DP World оголосив про початок комерційної експлуатації інноваційної автоматизованої системи зберігання контейнерів Boxbay, пише ЦТС.

Цього тижня Boxbay FZCO (спільне підприємство DP World та групи SMS, німецького постачальника заводських технологій) та корпорація Pusan Newport Corporation (PNC) підписали угоду про початок проектних та інженерних робіт на терміналі DP World у корейському порту Пусан. 

"Технологія багатоярусного зберігання контейнерів Boxbay забезпечить прямий доступ до кожного контейнера будь-коли, виключивши 350 тис. зайвих переміщень на рік", - йдеться у повідомленні DP World.

У DP World відзначають, що система Boxbay повністю автоматизована, а живитиметься вона від сонячних батарей.

У 2021 році система зберігання контейнерів була успішно протестована в порту Джебель-Алі. "До липня 2022 року було виконано 190 тис. переміщень контейнерів у реальних умовах експлуатації, щоб перевірити ринкову спроможність системи", - наголошують у компанії.

У DP World стверджують, що Boxbay забезпечує втричі більшу місткість, ніж звичайний майданчик, на якому контейнери штабелюються безпосередньо один на одного, зменшуючи площу терміналів на 70% та витрати на електроенергію на 29%.

Як писав ЦТС, будівництво першої у світі інтелектуальної системи зберігання контейнерів планувалося реалізувати спільно з німецькою компанією SMS Group.  Замість того, щоб штабелювати контейнери безпосередньо один на інший, система передбачає розміщення кожного контейнера в окрему комірку багатоповерхової конструкції. Контейнери зберігаються в одинадцять рівнів, що дозволяє втричі збільшити ємність зберігання контейнерного майданчика або забезпечити ту ж місткість, використовуючи на дві третини меншу площу. Стелажна конструкція забезпечує доступ до кожного контейнера без необхідності переміщення іншого контейнера, що дозволяє використовувати 100% території контейнерного майданчика.