В Миколаєві на підприємстві "Миколаївелектротранс" зробили повну реконструкцію трамваю КТМ-5 1986 року випуску. В нього частково низька підлога, що забезпечить прохідність візків. Також триває робота над тролейбусом з автономним ходом, розповів директор комунального підприємтства Юрій Сметана.

Про це пише ЦТС з посиланням на Суспільне.

Ззовні на трамваї застосували технологію обшивки алюмопластом. За словами Сметани, це більш естетично та зекономило електроенергію підприємства на зварюванні металоконструкцій.

"Ми повністю відійшли від металу. По-перше, це візуально більш гарно виходить, по-друге, ми не використовуємо так багато електрики для зварювання металевих частин. І після фарбування він стає рівним, без засічок", - розповів директор підприємства.

Всередині встановлять сім камер відеоспостереження. Є USB-отвори для мобільних пристроїв. В салоні повністю замінили сидіння на нові.

Зазначається, що транспорт готовий на 90%.

"Зараз йдуть вже фінальні доопрацювання, а також ми отримуємо сертифікат від спеціалізованої інстанції, яка нам дає на кожний транспорт техталони. Зараз вони працюють над його сертифікацією. І орієнтовно на кінець березня він буде вже курсувати на лініях міста Миколаєва. На всіх маршрутах", - додав Сметана.

Вартість робіт обійшлася підприємству майже в 2 млн гривень, з витратами на заробітну плату робітників.

Тролейбус, який станом на 1 березня ремонтують на підприємстві, був пошкоджений російськими обстрілами.

"Ремонтуємо один із тролейбусів, який було зруйновано під час війни, і вже вирішили його зробити за кращими стандартами, у нього буде ще додатковий самостійний хід. Намагаємося зробити комфортним цей транспорт. Хочемо збільшувати кількість саме електричного транспорту", - зазначив міський голова Олександр Сєнкевич.

За словами директора "Миколаївелектротранс", за попередніми розрахунками трамвай буде готовий влітку.

5bf3bada093b236e

c9441c761126da95

img4851_63ff27efebeae

img4845_63ff27eec64e2

dae980a76a4ce048