Станом на 22 лютого, з початку місяця, на залізничній мережі України навантажено понад 2 млн тонн зернових, йшлося під час наради із представниками зернового ринку.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

Загалом за поточний місяць обсяги навантаження УЗ становили 7 млн 762 тис. тонн. З них 27,8%, або 2 млн 161 тис. тонн - становили зернові.

Середньодобові обсяги їх навантаження за цей період становили 98 тис. тонн. Проте минулого тижня показник був на 3 тис. тонн вищий.

Щодо перевезення зернових у лютому, то їх обсяг становив 2 млн 370 тис. тонн. Із них у напрямку портів транспортовано понад 1 млн 654 тис. тонн. Через західні прикордонні перевезли 716 тис. тонн.

За словами заступника директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерія Ткачова, наразі спостерігається тендендія щодо зменшення кількості перевезень в бік морських портів, через погану роботу зернового коридору внаслідок саботажу інспекторів рф. З іншого боку збільшується потік вагонів до західних прикордонних переходів.

Обсяг середньодобової здачі вантажів через сухопутні залізничні стики у лютому порівняно з січнем збільшився на 151 вагон, до сайже 2 тис. одиниць. Збільшилась і кількість рухомого складу із зерновими  на 36 вагонів, до 640 одиниць (+6%).

Загальне накопичення вагонів у напрямку прикордонних переходів наразі становить 16,2 тис. одиниць, тоді як тиждень тому була менше 15 тис.

Проблемним лишається стик з Угорщиною - Батьово-Еперешке. Наразі до нього прямують 1,7 тис. вагонів із зерновими. Останнім часом знизилась і швидкість передачі вагонів із зерновими вантажами на переході Ягодин-Дорогуськ.