Роботи з капремонту мосту на автошляху міжнародного значення М-21 Виступовичі - Житомир - Могилів-Подільський в селі Топорище Хорошівської громади Житомирщини планують завершити за два місяці, повідомив начальник дільниці компанії підрядника, яка виконує відновлювальні роботи, Олександр Рибак.

Про це пише ЦТС з посиланням на Суспільне.

На будівництві мосту через річку Тростяниця працюють у дві зміни дві бригади робітників.

"В нічну зміну ходить бригада у складі п'ять чоловік і прораб. Вони займаються підготовчими роботами: здебільшого в’яжуть сітки, каркаси. А вдень 10-12 людей безпосередньо займаються укладанням бетону і виконують монтажні роботи. Старий міст був повністю демонтований, на його місті були забиті нові палі, нові регеля, все абсолютно нове", - каже він.

Споруда була підірвана наприкінці лютого 2022 року, аби унеможливити просування російських військ територією Житомирщини. За словами начальника дільниці, через два місяці міст буде повністю відновлений.

Сьогодні основа мосту вже відремонтована, додала речниця Служби автомобільних доріг в Житомирській області Світлана Чернях-Кондрацька.

"Після деокупації північних регіонів, розпочали роботи, щоб забезпечити проїзд цією ділянкою і влаштували тимчасову переправу, яка існує на даний час. Після цього розпочалася підготовка до проведення капітального ремонту. Роботи розпочаті, відбуваються згідно з графіком та під пильним технічним контролем", - додала вона.

На даний час паралельно мосту, що відбудовується, діє тимчасова переправа.

Всього в області від початку повномасштабної війни на автомобільних дорогах державного значення Житомирщини зруйнували п’ять мостів.

eca9986bcb83e505

e79d8d7fea0cfaaa

f1b7e2fc45dcc469

7da532ca2363163a

69d804f662895a9a

2843ee76e8e6003c