Глава іспанського залізничного оператора Renfe подав у відставку, після негативної реакції з приводу придбання приміських поїздів, які були занадто великі, щоб проходити тунелями на своїх маршрутах.

Про це пише ЦТС з посиланням на Еlpais.

Ісайяс Табоас, який очолював Renfe з червня 2018 року, подав у відставку у понеділок. Державний секретар Іспанії з транспорту Ізабель Пардо де Віра, яка раніше очолювала державного оператора залізничної інфраструктури Adif, також звільнилася.

У червні 2020 року Renfe уклала контракт загальною вартістю 258 млн євро на постачання 31 поїзда із іспанським виробником CAF. Потяги призначалися для гірських північних районів Астурії та Кантабрії.

Панувалося, що перші поїзди будуть готові у жовтні 2024 року.

У березні 2021 року CAF усвідомила, що розміри, передбачені для поїздів, були невірними, і призупинила виробництво поїздів, які були б занадто широкими для деяких тунелів.

Залізнична мережа на півночі Іспанії, побудована в XIX столітті, перетинає гірську ділянку з безліччю тунелів, розміри яких не відповідають стандартним розмірам поїздів.

Внаслідок помилки потяги тепер будуть перероблені та доставлені у 2026 році замість 2024-го, повідомили у Renfe.

Міністерство транспорту Іспанії вже звільнило двох людей через це питання, включаючи менеджера Renfe та голову відділу колійних технологій Adif.