Турецька залізниця (TCDD), починаючи з 6 лютого, евакуювала понад 53 тисячі людей із зони, що постраждала від землетрусу.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Щодня на допомогу вирушало майже 16 пасажирських поїздів.

У країні 6 лютого стався потужний землетрус, кількість загиблих вже перевищила 47 тисяч. Турецька залізниця негайно почала евакуацію мирних жителів із зони, що постраждала від землетрусу.

За даними Державної залізниці Туреччини, 300 пасажирськими поїздами евакуювали 53 150 осіб. Крім того, на південь Туреччини було відправлено 45 поїздів з 631 вагоном гумдопомоги.

Також у зону землетрусу відправляють турецьких залізничників, які ремонтують інфраструктуру, яка була значно пошкоджена. 

Солідаризуються та допомагають і залізничники з інших країн. До хвилі підтримки приєдналася і азербайджанська компанія ADY Container. На залізничній станції Білярі збирали допомогу, яку потім завантажили у 25 контейнерів. Компанія відправила вантажний поїзд, який транспортуватиме ці контейнери залізницею Баку-Тбілісі-Карс (БТК).

Тим часом у провінції Кахраманмараш було проведено перший ремонт 1275 км залізничних колій. Ремонтні роботи також тривають поблизу Февсіпаси в провінції Газіантеп.

Турецькі залізничники також перевозили житлові контейнери, щоб надати притулок людям, які втратили домівку.