China Baowu Group, найбільший у світі виробник стали прагне більш тісних зв'язків із виробником залізняку Rio Tinto, оскільки попит Китаю на сировину відновлюється.

Про це пише ЦТС з посиланням на Вloomberg.

Baowu сподівається отримати вигоду з зусиль щодо відновлення торговельних відносин між Китаєм та Австралією, заявив голова Чень Деронг на зустрічі з офіційними особами Ріо-де-Жанейро.

Раніше цього місяця Пекін відновив деякі поставки з Австралії, намагаючись покласти край більш ніж дворічній дипломатичній суперечці. 

Минулого року Baowu створила спільне підприємство з Rio Tinto для розробки проекту Western Range вартістю 2 млрд доларів у Західній Австралії. Китайська фірма погодилася закупити через спільне підприємство до 126,5 млн тонн залізної руди протягом 13 років за ринковими цінами.

Також у 2022 році Baowu поглинула Sinosteel і кілька інших дрібніших виробників стали в рамках загальногалузевої інтеграції, щоб дати Китаю більше переговорних позицій на міжнародному ринку і допомогти досягти цілей зі зниження викидів вуглецю.