Українське Дунайське пароплавство повернуло до роботи буксир "трьохтисячник" (потужність 3000 к.с.) "Кузьма Галкин" (нова назва "Миколаїв"). Це найбільш потужний буксир-штовхач у складі УДП.

Як пише ЦТС, про це розповів очільник УДП Дмитро Москаленко.

За його словами, судно вирушило до Смедерево з караваном із восьми барж з вантажем 12,5 тис. тонн аглоруди.

Виходу в рейс передували ремонтні роботи на судні. Зокрема, була здійснена вибіркова ревізія рамових підшипників усіх трьох головних двигунів з пред'явленням Регістру судноплавства України; виконано механічне чищення водомаслоохолоджувачів головних двигунів; усунуто проблему з паливною системою головних двигунів; встановлено систему моніторингу використання палива та ін.

"Раніше взимку "Кузьма Галкин" використовувався як криголамне судно на випадок льодової обстановки. Але оскільки сильні та тривалі морози не прогнозувалися, ми вирішили повернути буксир на лінію. Адже наявність трьох головних двигунів робить судно більш потужним та дає можливість штовхати великовагові каравани з 9 барж. Тобто за один рейс доставляється у півтора рази більше вантажу ніж зазвичай", - пояснив Москаленко.

Він також відзначив, що у пароплавства 8 подібних суден, 5 з яких вже понад 15 років перебувають у відстої. В експлуатації лише теплоходи "Кузьма Галкин", "Нина Соснина" ("Черкаси") і "Никифор Шолуденко" ("Одеса"), які тривалий час перебувають у ремонті.