У Польщі під час ремонтних робіт на залізничній колії на маршруті Сохачев-Беднари підрядник знайшов металеві балони з хлором часів Першої світової війни.

Про це пише ЦТС з посиланням на Raport Kolejowy.

Інформація про небезпечний предмет, знайдений поблизу залізничної лінії надійшла на станцію Охорони залізниці (Straż Ochrony Kolei, SOK) у Скерневіце. На місце був направлений патруль SOK, а також повідомлено пожежників, поліцейських і швидку допомогу.

"Була визначена охоронна зона, до якої наряди перешкоджали доступу сторонніх осіб. На вимогу служб рух потягів було припинено, обійшлося без постраждалих. Безпосередньої загрози навколишньому середовищу також не було", - зазначили в SOK.

Піротехнік, який прибув на місце, заявив, що у знайдених металевих балонах, ймовірно, знаходиться бойовий газ, який використовувався під час Першої світової війни.

Не виключено, що знайдені предмети є балонами, з яких німецькі солдати випускали хлор під час битви під Равкою під час Першої світової війни. Влітку 1915 року під час боїв німецька армія розпочала масовані газові атаки по позиціях російських військ.

Спеціалізоване військово-хімічне відділення, викликане на місце, вивезло балони з хлором для нейтралізації.

Внаслідок інциденту було скасовано 19 пасажирських поїздів, а 30 поїздів затримано на понад 26 годин.

Снимок экрана 2023-02-10 111433