Кіпрський суд заборонив компаніям-кредиторам продавати термінал "Олімпекс Купе"

Новини 837 переглядів
Facebook0 Twitter

Триває конфлікт навколо зернового терміналу в Одеському порту.

7 лютого Окружний суд міста Нікосія (Кіпр) прийняв рішення про заборону кредитору Argentem Creek Partners (ACP) та його агенту Madison Pacific Trust Ltd здійснювати дії, направлені на заволодіння, обтяження чи продаж зернового терміналу "Олімпекс Купе" в порту Одеса.

Про це пише ЦТС з посиланням на РБК-Україна.

В компанії GNT Group, яка наразі управляє зерновим терміналом, заявляють, що звернення до кіпрського суду стало вимушеним кроком, оскільки "кредитори діють по відношенню до GNT Group досить агресивно".

В компанії вважають, що кредитори намагаються знецінити бізнес з наступним перепродажем активів зацікавленій третій стороні.

Також в GNT Group заявляють, що зараз відвантаження зерна на терміналі "Олімпекс Купе" йде під контролем її фахівців, а ACP не здійснює цю діяльність.

Нагадаємо, що раніше в лютому компанії-кредитори Argentem Creek Partners (ACP) та Innovatus Capital Partners (Innovatus) ініціювали справу про банкрутство Olimpex Coupe International, дочірньої компанії GNT Group. Кредитори зазначили, що рішення про звернення до суду із позовом про банкрутство було єдиним способом для кредиторів зберегти активи від розмивання та непрозорих дій колишніх власників Сергія Грози та Володимира Науменка, які, згідно заяви кредиторів, без відома кредиторів утилізували майно у заставі - майже 400 тис. т зерна та насіння соняшнику, вартістю приблизно 130 млн дол.

Регіональний менеджер ACP Джон Паттон заявив, що буде призначений арбітражний керуючий, якому буде доручено забезпечити відсутність збоїв у роботі термінала.

Розслідування, ініційоване кредиторами, нібито довело, що GNT Group ліквідувала все зерно, передане в заставу компанією Innovatus, без погодження із кредиторами.

В свою чергу, GNT Group заперечує всі звинувачення на свою адресу та заявляє, що готова виконати свої зобов’язання перед кредиторами у будь-який цивілізований спосіб. В компанії стверджують, що даний конфлікт штучно спровокований з боку компаній Argentem Creek Partners та Innovatus Capital Partners з метою швидкого захоплення стивідорного бізнесу в Україні.

Наверх