Швейцарська компанія Cargo Sous Terrain (CST), що працює на підземних вантажних перевезеннях, розпочинає пробне буріння і геофізичні вимірювання надр уздовж першої ділянки проекту зі створення підземного автоматичного вантажного метро Cargo Sous Terrain, між Харкінгеном і Цюріхом, на півночі Швейцарії.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail Freight.

Випробування будуть проводитися в різних місцях уздовж приблизно 70-кілометрового маршруту між Харкінгеном і Цюріхом. CST має намір отримати більше інформації про геологію районів та використання викопаного матеріалу.

"Отримані результати можуть бути використані для просування процедур затвердження, щоб логістична система могла вступити в експлуатацію, як планувалося в 2031 році", - уточнили в CST. 

Зазначається, що ці кроки є необхідною вимогою для переходу від етапу дозволу на будівництво до попереднього проекту та отримання схвалення від різних федеральних та кантональних органів.

Перше пробне буріння глибиною до 100 метрів розпочнеться наприкінці січня. Отримана інформація дозволить компанії оцінити точний склад надр і де знаходяться поклади води. 

Зазначимо, що система CST призначена для цілодобового з'єднання важливих логістичних центрів та мегаполісів країни, а також для швидкої доставки контейнерів, піддонів та посилок. Спочатку планується 70-кілометровий маршрут швейцарським плато між Херкінген-Нідербіпп і Цюріхом. Потім мережу розширять від Женеви до Санкт-Галлена і Базеля до Люцерна з додатковим відгалуженням від Берна до Туна.

Така система тунелів має скоротити наземний рух вантажних автомобілів на 40%. Планується, що до 2045 року по всій країні буде побудовано 500-кілометрову мережу, вартість якої становитиме 32 млрд євро, що вдвічі перевищує вартість альпійських тунелів через Готтард, Лечберг та Ченері разом узятих.

Будівництво системи фінансуватиметься із приватних джерел.

Початок робіт на першій ділянці заплановано на 2026 рік, а його введення в експлуатацію - на 2031 рік. Крім того, в вересні 2021 року швейцарський парламент схвалив закон про підземні перевезення вантажів. "Після ухвалення закону Національною радою Cargo Sous Terrain виходить на фінішну пряму: обидві палати парламенту сказали "так" Закону "Про підземний вантажний транспорт", - зазначили тоді в CST.

CST-first-section