У Єрусалимі (Ізраїль) розпочалася перевірка можливості прокладання метро, заявив генеральний директор державного управління планування Рафі Ельмаліах.

Про це пише ЦТС з посиланням на Сursor.

За словами Ельмаліаха, дослідження проводиться у координації з Міністерством транспорту та Міністерством фінансів.

Якщо спеціально створена група фахівців визнає план прокладання метро під Єрусалимом можливим і доцільним, новий вид громадського транспорту, згідно з задумом, доповнить міську систему трамвайних ліній, що активно будується в даний час.

"З урахуванням темпу зростання населення міста, яке, як очікується, незабаром перевищить один млн осіб, питання розвитку міської інфраструктури з упором на громадський транспорт явно потребує коригування. Згідно з прогнозами державного управління з планування, єрусалимський трамвай зможе повністю задовольняти потреби міста лише до 2030 року, тому столиця гостро потребує додаткового транспортного рішення, такого як метро", - сказав чиновник.

Згідно з попереднім планом, мережа гілок метро повинна охопити не тільки Єрусалим, а й найближчі міста і передмістя ізраїльської столиці аж до Бейт-Шемеша, і забезпечити їх мешканців можливістю швидко добиратися до ліній єрусалимського трамвая, що все ще будуються.