За підсумками 2022 року в росій через прямий чи опосередкований вплив санкцій припинили польоти або не змогли їх розпочати 9 авіакомпаній.

Про це повідомляє ЦТС з посиланням на Комерсант. Відзначається, що з 9 компаній для 4 призупинено сертифікати експлуатанта, а для 1 - такий сертифікат анульовано.

Три сертифікати було зупинено у 2022 році безпосередньо через санкції - за заявою самих перевізників. Так, два Boeing 747 SkyGates, яка займала третє місце за обсягом вантажоперевезень в рф, тепер експлуатуються в Азербайджані афілійованою Silk Way West Airlines. Також оголосила про припинення роботи авіакомпанія "Камчатка", якій виробник із США відмовив у постачанні трьох літаків Cessna Grand Caravan. Оскільки не отримала західні літаки, не змогла розпочати перевезення компанія "Бистрольот".

Також до переліку компаній, що пішли з російського ринку, потрапили "Роствертол Авіа", "Скол", чартерна Royal Flight, бізнес-оператор "Сіріус Аеро" і два вантажні перевізники, що входять до ГК "Волга-Днєпр" - "Атран" і AirBridgeCargo. Останні 4 перевізники поки що зберігають сертифікати експлуатантів.