Найновіший трамвай у Польщі - Moderus Gamma, який отримала міська транспортна компанія Лодзі - MPK Łódź, буде готовий до пасажирських перевезень вже навесні.

Про це пише ЦТС з посиланням на Lodz Wyborcza.

Перший трамвай Moderus Gamma вже дістався до Лодзі. Невдовзі після презентації трамвай вирушив на вулиці міста для тестових перевезень.

"На тестуванні ми розвиваємо максимальну швидкість трамвая при першому старті. Перевіряємо рівні та інтенсивність гальмування. Загалом ми намагаємося перевірити транспортний засіб з усіх можливих боків, щоб трамвай був максимально безпечним", - каже технік сервісного обслуговування Modertrans Марцін Стучинський.

У січні поточного року до Лодзі прибуде ще один трамвай Moderus Gamma. Решту місто отримає вже в лютому. Якщо приймання та тести пройдуть успішно, трамвай буде готовий до руху з пасажирами вже навесні.

П'ятисекційний трамвай Moderus Gamma має довжину 32,4 м. Він вміщує 227 осіб, у тому числі 60 сидячих, і один велосипед на спеціальній підставці.

Вартість придбання вагонів, які є частиною великого проекту інфраструктури та рухомого складу "Трамвай для Лодзі", становить 265 млн злотих. 

Зазначимо, що Moderus Gamma - це зчленований трамвай, який виробляється в польскому місті Біскупице Modertrans Poznan, дочірнім підприємством транспортного оператора MPK Poznan.

z29365406IH,Moderus-Gamma-na-przystanku-przesiadkowym-Piotrkow

z29365408AMP,Tramwaje-w-Lodzi--12-01-2023-r--Moderus-Gamma-LF-0

z29365409IH,Moderus-Gamma-na-krancowce-Retkinia--To-wlasnie-na