Міністерство транспорту та інфраструктури Румунії (MTI) пропонує інвестувати 1,83 млрд леїв у реконструкцію залізничної лінії Дерменешть - Вікшань - Кордон.

Про це пише ЦТС з посиланням на Black Sea News

Лінія приймає на себе міжнародні вантажні та пасажирські залізничні перевезення з України та з'єднується з Коридором Рейн-Дунай із країнами Південно-Східної Європи та країнами Північно-Східної Європи (Республіка Молдова, Україна).

Наразі через незадовільний стан залізничної інфраструктури діють обмеження швидкості руху пасажирських та вантажних поїздів. Так, на деяких ділянках швидкість руху міжнародних вантажних поїздів обмежена від 22 км/год до 45 км/год.

Після реконструкції цієї залізничної ділянки мають покращитися параметри залізничної інфраструктури для збільшення максимальної швидкості руху до 120 км/год для пасажирських поїздів та, відповідно, до мінімальної 100 км/год для вантажних поїздів.

Інвестиції тривалістю 36 місяців будуть здійснюватися за рахунок безповоротних зовнішніх коштів з державного бюджету через бюджет Міністерства транспорту та інфраструктури країни та за рахунок власних доходів Національної залізничної компанії S.A. "C.F.R.", а також з інших законно встановлених джерел у межах сум, які щорічно затверджуються для цієї мети, відповідно до затверджених відповідно до закону державних інвестиційних програм.