Суднобудівна компанія Samsung Heavy Industries (SHI) отримала принципове схвалення від американського класифікаційного та сертифікаційного товариства ABS на концептуальний проект "енергетичної баржі CMSR", плавучої морської атомної електростанції.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Енергетична баржа CMSR є установкою з вироблення електроенергії з використанням технології компактного рідкосольового реактора.

Це свого роду атомна електростанція на морі з паротурбінними генераторами, передаючими та розподільчими пристроями у плавучому корпусі.

"Енергетична баржа CMSR - це сплав технологій атомної енергетики та суднобудування. Така установка має менше обмежень щодо вибору майданчика, а будівництво займає всього близько двох років", - йдеться в повідомленні Samsung Heavy Industries.

Енергетична баржа, розроблена SHI, може мати від двох до восьми CMSR потужністю 100 МВт.

При цьому Samsung Heavy Industries підписала угоду з компанією Seaborg, яка є розробником технології CMSR. Керівництво SHI планує вивести проект на комерційну основу до 2028 року.

Компанія Samsung Heavy Industries створена в 1974 році, є одним із найбільших суднобудівників у світі та одним із лідерів "великої трійки" Південної Кореї. SHI входить до групи компаній Samsung Group, найбільшого холдингу країни. Компанія займається будівництвом різних типів суден, морських плавучих кранів, портальних кранів, цифрового обладнання для суден та пропонує своїм клієнтам різні будівельні та інженерні рішення.