В грудні відбулося зниження фактичної швидкості руху вантажних вагонів на мережі "Укрзалізниці". Це сталося через низку масованих російських обстрілів та затримки пасажирських поїздів. Внаслідок цього на січень АТ УЗ знизило розрахункові середні швидкості вагонів.

Як пише ЦТС з посиланням на Rail.insider, таку інформацію озвучив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" Валерій Ткачов.

"5 грудня, 17 грудня та в 20 числах були удари по енергосистемі України. Протягом 2-5 діб рух призупинявся, а потім поступово відновлювався. Наразі ми всі маємо відключення електроживлення по всій країні. Пріоритет відновлення руху надавався пасажирському руху, також теплотяга надавалась пріоритетно пасажирському руху", - розповів Ткачов, додавши, що загалом по енергосистемі, і по мережі УЗ зокрема, йде процес лімітування споживання електроенергії.

"По окремих дільницях енергетиками обмежується кількість локомотивів на дільниці, також обмежується маса поїздів на окремих дільницях. Тому ці негативні фактори вплинули на швидкість руху поїздів у грудні місяці", - менеджер.

Також негативний вплив здійснювали затримки вагонів у порту Ізмаїл та на західних переходах.

Як відомо, сьогодні, 29 грудня, росія здійснила черговий масований обстріл, що, зокрема, позначилося і на русі пасажирських поїздів УЗ.