Згідно з новим дослідженням консалтингової компанії Oliver Wyman і Університету Каліфорнії в Берклі, Гонконг названо містом з найкращим у світі громадським транспортом.

Про це пише ЦТС з посиланням на World Economic Foruм.

Міську транспортну мережу оцінювали за критеріями доступності, високої щільності станцій та залізничної інфраструктури.

Згідно з досліжденням, більшість мереж громадського транспорту з найвищим рейтингом у світі знаходяться в Європі.

На другому місці Цюріх, за ним Стокгольм (3), Гельсінкі (5), Осло (6), Париж (8), Берлін (9) і Лондон (10). На протилежному кінці спектру знаходяться Ер-Ріяд (57 місце), Найробі (59 місце) і Джидда (60 місце).

Зазначається, що потужність міської системи громадського транспорту значною мірою впливає на спосіб життя міських жителів. Як пояснюється у звіті: "ефективно керована система може не тільки заохочувати працівників і туристів подорожувати містами, але може забезпечити більш рівний доступ до додаткових способів мобільності, робочих місць, торгових центрів тощо".

Пандемія спричинила значний зсув у бік того, щоб більше людей працювали вдома та не їздили так часто. Автори звіту попереджають, що якщо транспортні системи не зможуть повернути частину цих пасажирів, тоді громади можуть опинитися під загрозою втрати робочих місць для їх обслуговування, що може призвести до збільшення приватних подорожей, збільшення заторів на дорогах, а також збільшення шуму та забруднення повітря.

Дослідження проаналізувало системи громадського транспорту в 60 великих містах світу, класифікувавши їх за інфраструктурою, соціальним впливом, ринковою привабливістю, системною ефективністю та мережевими інноваціями.

Також, вдповідно до ширшого дослідження, дев’ять міст США потрапили до списку готовності до міської мобільності з 60. Серед них Сан-Франциско (1-е місце), Нью-Йорк (11-е місце), Чикаго (12-те місце), Бостон (13-те місце), Вашингтон ( 14), Лос-Анджелес (17), Атланта (23), Х’юстон (27) і Даллас (28).

l8LiXU0FBR7qzepKgzYVg1jqQy1fACmCWzcFBK02CT0