Державна служба України з безпеки на транспорті повідомила, що станом на 15 грудня середній час очікування у загальній електронній черзі перетину кордону в пункті пропуску "Ягодин-Дорогуськ" для вантажних транспортних засобів складає близько 13-15 годин.

"Ситуація з рухом транспорту, який записано у чергу "Ветеринарний контроль" у порівняння із ситуацією 5-12 грудня, суттєво покращилася. Наразі середній час перетину українського кордону для таких вантажівок складає 4-5 днів", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що польська сторона завершила проведення спеціальних заходів моніторингу, які уповільнювали рух транспорту цієї категорії. За попередню добу пройшло 164 автомобілів.

"Система продовжує накопичувати масив даних і адаптується до зміни швидкості руху. В окремих випадках в особистому кабінеті система може не показати очікуваний час перетину кордону, але моніторингова група за номером вашого телефону повідомить вам час виїзду. Наразі, ідентикативний час проходження кордону уточнюється", - додали в "Укртрансбезпеці". 

Станом на 10:00 15 грудня "єЧергою" проїхало 965 вантажівок.