Оператор інфраструктури залізниць Польщі PKP Polskie Linie Kolejowe підписав угоду з Центром проектів ЄС про співфінансування реконструкції Варшавської міської залізничної колії. Вартість запланованих інвестицій перевищить 1,3 млрд злотих (294 млн доларів).

Про це пише ЦТС з посиланням на Nakolei.

Зокрема, йдеться про співфінансування проекту "Роботи на міжміській магістралі у Варшаві, ділянка  Warszawa Wschodnia - Warszawa Zachodnia, І етап", вартістю 1,3 млрд злотих. Інвестиція буде профінансована з коштів ЄС в рамках Операційної програми "Інфраструктура та довкілля".

"Розвиток транспортної інфраструктури є однією з цілей Операційної програми "Інфраструктура та довкілля", тому ми всебічно підтримуємо бенефіціарів у їх реалізації, зокрема PKP Polskie Linie Kolejowe SA, яка модернізує залізничні станції. Завдяки коштам Європейського Союзу польський транспорт стає сучаснішим, безпечнішим і комфортнішим", - підкреслила директор Центру транспортних проектів ЄС Йоанна Лех.

"PKP Polskie Linie Kolejowe SA використовує кошти ЄС для забезпечення комплексного розвитку залізничної мережі. Модернізація важливих ділянок лінії та станцій призупиняє залізничні перевезення. Завдяки коштам ЄС ми зможемо отримати відшкодування вже понесених витрат на роботи на станціях Warszawa Główna, Warszawa Gdańska та Warszawa Zachodnia", - додав член правління PKP Polskie Linie Kolejowe SA Арнольд Бреш.

Зазначається, що проект передбачає реконструкцію 2 станцій (Warszawa Zachodnia та Warszawa Główna); будівництво 2 віадуків; реконструкцію 2 віадуків; будівництво 4 пішохідних мостів; реконструкцію 1 пішохідного переходу.

Загальна довжина ділянок, охоплених проектом, становить 20,449 км, з них 12,275 км в TEN-T. Крім того, проект передбачає адаптацію станції Warszawa Gdańska для обслуговування збільшеної кількості мандрівників.