Транспортна адміністрація Лондона (TfL) опублікувала бізнес-план, у якому розкриваються заходи, необхідні для підтримки процесів відновлення економіки британської столиці загалом і забезпечення фінансової стійкості міського громадського транспорту та становлення його як екологічно нейтральної системи.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Загалом на покращення міської дорожньої мережі, систем рейкового транспорту та облаштування вулиць спрямують 8,1 млрд фунтів стерлінгів (9,7 млрд доларів).

Згідно з бізнес-планом, щорічно 150 млн ф. ст. виділятиметься на забезпечення більш безпечного та комфортного середовища в пішохідних зонах та на велосипедних доріжках, мережу яких планується розширювати.

Починаючи з 29 серпня 2023 року у Лондоні буде розширено зону з наднизьким рівнем шкідливих викидів в атмосферу (Ultra Low Emission Zone), тобто платного в'їзду для транспортних засобів, що не відповідають екологічним стандартам. Щоб компенсувати ці незручності для громадян, громадський транспорт має стати ще комфортнішим.

Одночасно буде запущено програму вартістю 110 млн ф. ст., що передбачає виділення грантів особам, які мають намір здати в металобрухт старі автомобілі та використовувати більш екологічно чисті транспортні засоби. Передбачено дві схеми: одна - для легкових автомобілів та мотоциклів, інша - для комерційного автотранспорту з метою підтримки малого бізнесу.

Влада міста поставила за мету досягти до 2030 року нульових викидів при експлуатації автобусного парку.

Частина коштів також піде на закупівлю нових поїздів для лінії метро Piccadilly замість рухомого складу зі строком служби, що минув. Буде оновлено парк лондонської мережі полегшеного рейкового транспорту Docklands.

Нову систему сигналізації вже встановлено на лінії метро Circle. Наразі завершуються роботи в рамках програми модернізації ліній метро, серед яких, зокрема, лінії District, Hammersmith & City та Metropolitan. Планується також завершити роботи з реконструкції та розширення станції метро Банк.

У TfL вважають, що інвестиції у виробництво нових поїздів та інше обладнання призведуть до створення додаткових робочих місць та сприятимуть піднесенню економіки країни загалом.