На міжнародному автомобільному пункті пропуску "Ягодин-Дорогуськ" на кордоні України та Польщі з 12 грудня почне функціонувати "Електронна черга перетину кордону" для вантажних транспортних засобів.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Міністерства інфраструктури України.

Ключова задача системи - розрахувати орієнтовний час перетину кордону.

"Зважаючи на прогнозовану дату та час прибуття на міжнародний автомобільний пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ" перевізник може ефективно планувати рейс", - йдеться в повідомленні.

Міжнародний автомобільний пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ" вважається одним з найбільш завантажених пунктів. Станом на 9:00 5 грудня 2022 року черга вантажівок на виїзд з України складала 710 транспортних засобів (12 км).

Жодної плати за користування системою стягуватись не буде.

"Водії зможуть реєструватись, записуватись в електронну чергу та отримувати інформацію про орієнтовний час перетину кордону у будь-якій локації, без прив’язки до сервісних зон. Стежити за проходженням черги можна буде у відкритому режимі на сайті системи", - підкреслив заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм.

Він додав, що "єЧерга" не вирішить проблему існування самої черги, а лише упорядковує її. "Головною причиною черг є мала пропускна здатність інфраструктури пунктів пропуску, які не були готові до такого потоку транспорту після блокування наших портів агресором. Утім щодня наша команда робить усе можливе, аби виправити цю ситуацію", - підсумував Найєм.

Проєкт "Електронна черга перетину кордону/єЧерга" реалізується Міністерством інфраструктури у співпраці з Міністерством цифрової трансформації, Державною службою з безпеки на транспорті, Державним агентством автомобільних доріг, Державною митною службою та Державною прикордонною службою за підтримки USAID.