На Дніпропетровщині відкрито рух шляхопроводом на найдовшій дорозі країни М-30 Стрий-Ізварине.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію "Укравтодору".

"Відсьогодні водіям не доведеться користуватись об’їздом, щоб потрапити на розв’язку Кривий Ріг - П’ятихатки", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що шляхопровід планували відремонтувати у цьому будівельному сезоні - навесні транспорт вже мав поїхати цією ділянкою, але війна поставила на паузу будівельні роботи. 

Над відновленням споруди працювало десятки одиниць дорожньої техніки: автокрани, бетономішалки, самоскиди та екскаватори.

Мостовики замінили балки на залізобетонному шляхопроводі, влаштували монолітну плиту та гідроізоляцію, замінили деформаційні шви та уклали новий шар асфальтобетонного покриття, встановили нові дорожні знаки та нанесли розмітку. 

"Вкрай важливо було відновити роботи та завершити ремонт штучної споруди на трасі міжнародного значення, адже тут інтенсивний трафік - понад 5000 автівок на добу. А в умовах повномасштабного військового вторгнення росії,  дорожнє сполучення є невідʼємною частиною обороноздатності країни", - додали в Держагентстві автодоріг.

В "Укравтодорі" підкреслили, що якісні автомобільні дороги - це швидка евакуація цивільного населення в більш безпечні регіони, перевезення гуманітарних та військових вантажів. 

"М-30 Стрий-Ізварине - саме цей маршрут дозволяє людям безпечно та швидко дістатися з заходу на схід. Ця дорога об’єднала дві траси: М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка та М-04 Знам’янка-Ізварине і стала найдовшою трасою України. 300 км простягаються територією  Дніпропетровської області та повністю відремонтовані", - підсумували в Держагентстві автодоріг.