АТ "Укрзалізниця", за оперативними даними, у листопаді навантажено 2 млн 518 тис. т зернових вантажів, що на 619 тис. т менше, ніж за попередній місяць, - йшлося в ході наради УЗ з учасниками ринку перевезень зернових.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

Частка зернових у загальному навантаженні скоротилася до 25,8%. 

"Це відбулося через удари по енергетичній інфраструктурі та проблеми із зерновим коридором. І досі є проблеми з пропуском суден у Босфорі, через те, що країна-агресор всіляко ускладнює перевезення шляхом затягування перевірок", - сказав  заступник директора департаменту комерційної роботи АТ УЗ Валерій Ткачов.

Середньодобове навантаження зернових у листопаді становило 83 тис т, тоді як у жовтні цей показник становив 101 тис т. Проте, в останній тиждень місяця спостерігається суттєвий приріст навантаження до понад 100 тис т на добу.

На експорт у листопаді відправлено 2 млн 49 тис. т зерна. Це на 1 млн 10 тис. т менше, ніж у жовтні. Це сталося за рахунок скорочення вдвічі перевезень в бік морських портів - з 2 млн 205 тис. т у жовтні до 1 млн 26 тис. т у листопаді.

Проте, якщо в напрямку морських портів перевезення за підсумками місяця зменшилися, то в транспортуванні через західні прикордонні переходи, навпаки, встановлений рекорд - 1 млн 23 тис. т.