Усі підприємства холдингу "Метінвест", окрім "Каметсталі", відновили роботу після системної аварії в енергосистемі України, яка сталась минулого тижня через ракетні удари, завдані росією.

Як пише ЦТС з посиланням на ЕП, про це повідомили в холдингу.

"Російські атаки призвели до відключення електропостачання по всій країні, і багато великих міст залишилося без водопостачання. "Метінвест" разом з усіма іншими промисловими підприємствами, що працюють в Україні, також постраждав, оскільки вперше від початку повномасштабного воєнного вторгнення в Україну виробництво на українських підприємствах групи було зупинено в аварійному порядку через відсутність електропостачання", - йдеться в заяві групи компаній.

Наразі електропостачання частково відновлено, промислові виробники використовують електроенергію з мережі в межах доступних квот, що можуть змінюватися щодня.

"Усі підприємства "Метінвесту" в Україні, що постраждали через цю ситуацію, відновили роботу, за винятком "Каметсталі". Оцінка можливої шкоди для виробничих об'єктів підприємства після зупинення та строків відновлення виробництва ще триває. Тривала відсутність постачання квадратної заготовки з боку "Каметсталі" також може призвести до призупинення виробництва на Promet Steel (Болгарія)", - розповіли в групі.

Читайте також При будівництві корпусу корвета "Гетьман Іван Мазепа" використали 1000 тонн сталі "Азовсталь"