Федеральне міністерство цифровізації та транспорту Німеччини (BMDV) виділило 8,3 млн євро на підтримку ще трьох проектів у галузі штучного інтелекту (ШІ).

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Зокрема, фінансову підтримку отримали проект ALMODA, спрямований на створення транскордонного інформаційного простору в долині річки Інн між Німеччиною та Австрією з метою надання в реальному часі даних, у тому числі про транспортну ситуацію, з яких за допомогою штучного інтелекту формується цілісна кіберзахищена картина, що відбувається на шляхах сполучення.

В рамках проекту відпрацьовуються, зокрема, сценарії цифрового контролю небезпечних місць (наприклад, переїздів) та логістичних ланцюжків.

Також підтримку отримав проект KIBA, що передбачає використання штучного інтелекту для оптимального розподілу вантажів (включаючи напівпричепи) вагонами у складі поїзда з урахуванням правил завантаження та доступності необхідного рухомого складу.

Третій проект, який профінансує BMDV - Chronolite, що забезпечує регулювання колірної температури та яскравості освітлення у транспортних засобах (у тому числі у поїзді) з урахуванням індивідуальних особливостей пасажирів, включаючи їх біоритми.

Загалом у рамках програми просування інновацій у застосуванні штучного інтелекту у сфері мобільності Мінтранс Німеччини надає підтримку 11 проектам у розмірі 48 млн євро.