Внаслідок вимкнення світла в темну пору доби через ракетні удари росії по енергетичній інфраструктурі України, в Києві кількість ДТП з постраждалими збільшилася на 55%. Вдвічі збільшилась кількість дорожніх пригод за участі пішоходів та в понад 2 рази - ДТП на пішохідних переходах.

Як пише ЦТС з посиланням на Цензор, про це проінформував пресофіцер управління Патрульної поліції Києваі Андрій Молокоєдов.

"Також в 6 разів виросла кількість загиблих в цих аваріях. Тобто ступінь тяжкості наслідків аварій погіршився", - зазначив Молокоєдов.

За словами представника поліції, в столиці понад 700 перехресть, 55 з них є критичними та потребують почергового регулювання Патрульною поліцією.

Усі інші перехрестя у випадку відключення освітлення залишаються без світлофора та регулювальника. Вимкнені світлофори і вуличне освітлення негативно впливають на аварійність на дорогах.

Раніше ЦТС повідомляв, що Рада оборони Чернігівської області доручила районним військовим адміністраціям та органам місцевого самоврядування увімкнути освітлення пішохідних переходів та забезпечити роботу світлофорів в темну пору доби до початку комендантської години.