Компанія RB Rail - координатор проекту Rail Baltica - оголосила черговий відкритий тендер на розробку основних проектних рішень, робоче проектування та авторський нагляд за будівництвом ділянки лінії Rail Baltica, що проходить через Каунаський вузол.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Контракт із виконавцем проектних робіт укладуть спільно RB Rail та LTG Infra - оператор інфраструктури залізниць Литви.

Заявки на участь у тендері приймаються до 16 січня 2023 року.

Каунаський вузол - один із найважливіших транспортних хабів у Балтійському регіоні, оскільки в ньому сходяться лінії із Північної, Західної та Центральної Європи.

До нього належать 83 км високошвидкісної магістралі, 27 км місцевих ліній, залізнична інфраструктура та вантажна станція. Він охоплює також 10 штучних споруд, включаючи автомобільні мости, водопропускні труби та переходи для диких тварин. Точні параметри інфраструктури будуть визначені під час проектування.

Наразі вже розгорнуто проектні роботи з будівництва 640 км магістралі Rail Baltica за її загальної довжини на території країн Балтії 870 км. Раніше було оголошено тендери на проектування та авторський нагляд за будівництвом ділянок Каунас - Вільнюс та Каунас (станція Єся) - кордон із Польщею