Потужність польських терміналів у Малашевичах та Бялій Підлясці, розташованих поблизу кордону з білоруссю, буде розширено за допомогою 13 додаткових колій. У Малашевичах побудують три нові колії, а в Бялій Підлясці десять.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railfreight.

PKP Polskie Linie Kolejowe (PKP PLK) підписав контракт з компанією Trakcja на проектування та будівництво нових колій.

Метою розширення колії є пропускання більш важких і довших вантажних поїздів довжиною 750 метрів. В обсяг робіт також входить будівництво тягової мережі, стрілочних переводів та пристроїв регулювання руху залізниць.

Вартість контракта складає 26,22 мільйона євро і фінансується з Національної залізничної програми. Роботи розраховані на 2022-2024 роки.

Зазначається, що обидва термінали розташовані у важливому районі, через який пролягає найбільш завантажений маршрут на Новому шовковому шляху, і термінал у Малашевичах обробляє основну частину обсягів залізничних вантажів між Європою та Китаєм. Це призвело до заторів на кордоні та потреби у збільшенні пропускної спроможності.

"Це важлива інвестиція для покращення перевезень вантажів залізницею. Результатом стане більш ефективне проходження більшої кількості поїздів, що означає кращі можливості для торгівлі. Інвестиції в Малашевичах та Бялій Підлясці значно підвищують роль залізниці як ефективного та екологічного транспортного засобу", - зазначив державний секретар Міністерства інфраструктури Польщі Анджей Біттель.

Розширення станцій Малашевиче та Бяла-Подляска співфінансується Європейським Союзом у рамках Connecting Europe Facility. Вартість цього проекту становить 736,8 млн злотих.